useita eri ohjaajia: FB

The ABCS of Death

Tämä elokuva on jo esitetty.
Katso tästä tuleva ohjelmistomme
The ABCS of Death

aka:

Pääosissa: Ingrid Bolsø Berdal, Erik Aude, Iván González, Kyra Zagorsky
USA 2012

tekstitys: ei tekstitystä

formaatti: DCP

27 ohjaajaa, 26 tapaa kuolla. Vuoden genretapaus niputtaa lahjakkaimmat nuoren polven elokuvantekijät 15 maasta poikkeuksellisen kovan haasteen eteen. Aihiona on kuolemaa käsittelevä modernin kauhun aapiskirja, johon jokainen ohjaaja on luonut yhtä kirjainta vastaavan jakson. Värikkäälle tekijäjoukolle on suotu täydellinen taiteellinen vapaus. Kattoteeman lisäksi ainoa käsiä sitova rajoite on ollut jaksojen tiukasti rajattu kesto.

Viime vuosien kohutuimmista provokaattoreista mukana ovat mm. A Serbian Film -ohjaaja Srdan Spasojevic ja Marcel Sarmiento, epämukavia väristyksiä herättäneen nekrofiliazombeilun Deadgirlin toinen tekjä. Erityisesti Sarmienton visio koiratappelusta jää kummittelemaan mieleen vielä pitkään kaiken visuaalisen vyörytyksen jälkeen.

Äärimmilleen tyylitellyn näkemyksen aiheesta tarjoilevat Amer-ohjaajat Hélène Cattet ja Bruno Forzani; kaksikon O-kirjain tarkoittaa tietenkin Orgasmia. Pohjoismaista väriä tuovat tanskalaisanimaattori Anders Morgenthaler (Princess) ja norjalainen Thomas Cappelen Malling (Norwegian Ninja). Itseoikeutetusti mukana ovat myös Japanin uuden aallon splatter-kuninkaat Noboru Iguchi ja Yoshihiro Nishimura sekä viimevuotisen NV-suosikin Deadballin ohjaaja Yudai Yamaguchi.

The ABCs of Death saattaa hyvinkin olla genre-elokuvahistorian kunniahimoisin antologiaelokuva. Monipolvisen tekoprosessin ovat saattaneet loppuun tuottajat Ant Timpson ja Tim League. Uusiseelantilainen Timpson on eteläisen pallonpuoliskon johtavia genreguruja ja elokuvakeräilijöitä, League tunnetaan paitsi elokuvalevittäjänä, myös Pohjois-Amerikan tärkeimmän fantasiaelokuvatapahtuman, Austinin Fantastic Festin perustajana ja johtajana.

teksti: Night Visions

Cinemadromen järjestää:
Pirkanmaan elokuvakeskus || Trash Video
Yhteistyössä:
Night Visions Ry || Cinemare || Iik!
Yhteystiedot:
Ville Lähde / trashvideofinland(a)gmail.com
(oikeudet muutoksiin pidätetään)