Bobcat Goldthwait: FB

God Bless America

Tämä elokuva on jo esitetty.
Katso tästä tuleva ohjelmistomme
God Bless America

aka:

Pääosissa: Joel Murray, Tara Lynne Barr, Mackenzie, Brooke Smith, Melinda Page Hamilton
USA 2012

tekstitys: ei tekstitystä

formaatti: DCP

”Väkivaltainen elokuva kiltteydestä”, kuuluu käsikirjoittaja-ohjaaja Bobcat Goldthwaitin luonnehdinta God Bless Americasta. Se on myös väkevä toimintakomedia, jonka musta huumori koettelee kipupisteitä vimmaisesti. Kuoren alla muhii ketterän road movien muodon saava satiiri, joka suorittaa amerikkalaisen nykykulttuurin ruumiinavauksen raskaalla asearsenaalilla, loppuun asti pirullisesti virnistellen.

Elämän pahanpäiväisesti kolhima 45-vuotias Frank kokee valaistuksen kanavasurffaillessaan kotisohvalla. Hänen ympärillään velloo tyhmistämisen kulttuuri, jossa ihannoidaan ääliöitä ja kannustetaan ilkeilyyn ja omaan napaan tuijottamiseen.

Vaaditaan äärimmäisiä toimenpiteitä. Frank tarttuu aseeseen, varastaa alleen päheän keltaisen Mustangin ja lähtee armottomalle ristiretkelle paremman maailman puolesta. Aisaparikseen hän saa 16-vuotiaan Roxyn, joka tarkkailee maailmaa kylmäävän tarkkanäköisesti. 2000-luvun Bonnien ja Clyden odysseia etenee halki Yhdysvaltojen, ja yhteiskunnan mätäpaiseet puhkoutuvat matkan varrella rapeasti roiskuen.

Frankin suorasukainen irtiotto tuo mieleen Michael Douglasin raivon Rankassa päivässä. Keski-ikäisen miehen ja teinitytön suhteen värinässä on häivähdyksiä Luc Bessonin Leonista. Oivaltava dialogi on lähellä Junoa, vaikka halveksiikin sitä avoimesti. Vauhdin kiihtyessä Frank ja Roxy ovat paikoin kuin Natural Born Killersin Mickey ja Mallory.

teksti: Night Visions

Cinemadromen järjestää:
Pirkanmaan elokuvakeskus || Trash Video
Yhteistyössä:
Night Visions Ry || Cinemare || Iik!
Yhteystiedot:
Ville Lähde / trashvideofinland(a)gmail.com
(oikeudet muutoksiin pidätetään)